speciality-background dots image dots image

כפת רגליים סוכרתיות

כף רגל סוכרתית היא סיבוך משמעותי של מחלת הסוכרת, הדורש טיפול וניטור קפדניים למניעת סיבוכים חמורים.

רופאים מומלצים שמבצעים את הפרוצדורות

מחפשים משהו יותר ספציפי? חפשו תור לפי בעיה רפואית רופא מומלץ או התמחות

טיפולים נוספים

אורתופד כף רגל וקרסולמחלות ופגיעות בכף רגל וקרסולפלטפוסציסטה בקרסולקרסולקרסולייםטראומה קרסולייםכאבים בכפות רגלייםכאבים בכריות ועור קשהכאבים בעקבכף רגל סוכרתיתכף רגל סוסניתכפות רגליים שטוחותכפת רגליים סוכרתיותמחלות קרסולייםמטפל בקרע בקרסול ATFLמפרק הברך וקרסולמפרק קרסולניתוחי כף רגלניתוחי כף רגל וקרסולעיוותי כף רגלעיוותי כפות רגלייםעיוותים בכף רגל וקרסולדורבןדורבן ברגלדורבנים בעקבהחלפת מפרק קרסולהלוקס ולגוסהליכת בהונותאצבע פטישוןבוהן כלובהבעיות קרסול וכף רגלאורתופד כתףגידולים בעצמותטיפול בגלי רדיופיזיותרפיהאולטראסאונד ירכיים לתינוקשיחזור וקיבוע שברים בגפייםאורתופדיהתיקון שבריםתסמונת מדורפיזיותרפיה אורתופדיתפיזיותרפיה פה ולסתפיזיותרפיה נוירולוגיתפיזיותרפיה רצפת אגןפיזיותרפיה נשימתיתפיזיותרפיה וסטבולריתאורתופדיית כתףאורתופדיית מרפקאורתופדיה אונקולוגיתטיפול בגלי הלםקיפוזיס במבוגריםאבחון וייעוץ אורטופדיפציעות ספורט של מפרק הכתףפרולותרפיהפריקה מולדתפריקה מולדת בפרקי ירכייםפריקות כתףצפיפות עצםקרעים בגידי השרוול של הכתףרקמות רכות בגוף תחתוןשבר בחוליהשברי הליכהשבריםשברים אוסטאופורטייםשברים אוסטיאופורוטייםשברים ופריקותשברים ופריקות בידשברים מורכביםשברים של עצם הכתףשברים/פצעים מורכבים בגפייםטיפול בכאב אורתופדי כרוניטיפול בציפורן חודרניתטיפול בשבריםטיפול בשברים וסיבוכי שבריםטיפולי PRPטיפולים אורתו-ביולוגייםטראומהטראומה אורטופדיתטראומה אורתופדיתטראומה ושבריםטראומה ושברים אורתופדיםטראומה ושברים בכתףטראומה מפרקיתטראומה של הכתףטראומטולוגיהטראומטולוגיה מוסקולו-סקלטליתייעוצים אורתופדיםיעוץ אורתופדי כלליכאב כרוניכאבי גפייםכתףכתפייםמחלות עצםמחלות פרקיםמחלות שרירמפרק הכתףמפרק הכתף וגפה עליונהניתוחי טראומהניתוחי כתףניתוחי כתפייםפגיעות רקמות רכותפיזיוטרפיהגידולים ברקמות רכותגידולים ושברים בחוליותגידולי שלד שפירים וממאיריםדלקות גידיםדלקות גידים ושריריםדלקות כתףהזרקות למפרקיםהזרקות סטרואידיםהזרקות סינוביסקהזרקות עמוד שדרההחלפת גבסיםהחלפת כתףהחלפת מפרק כתףהסתיידויות בכתףהפרעות במערכת השריריתזריקות דיפרוספןחבלות ופציעות בשלדטיפול ב-AVNטיפול בבעיות אורטופדיותאורתופדית כתףאי חיבור שבריםאצבע הדקניתוחים לייצוב הכתףבעיות ומחלות של מפרק הכתףבעיות כתףבעיות כתף ומרפק בלבדגבס קלגבסים קליםגיד אכילסגיד אכילס ותסמונת מדור במאמץגידולי עצם ורקמה רכה

הגדרת כף רגל סוכרתית

כף רגל סוכרתית היא מצב רפואי המתפתח אצל חולי סוכרת כתוצאה מנזק עצבי (נוירופתיה) ובעיות בזרימת הדם. מצב זה מגביר את הסיכון לפצעים, זיהומים ובעיות אחרות בכפות הרגליים.

תסמינים

תסמינים של כף רגל סוכרתית כוללים תחושת נימול או עקצוץ בכפות הרגליים, אובדן תחושה, שינויים בצבע העור, פצעים שאינם מחלימים, יובש קיצוני בעור, ושינויים במבנה כף הרגל. חולים עשויים גם לחוות כאבים או אי-נוחות בעת הליכה.

שיטות אבחון

אבחון כף רגל סוכרתית מתבצע על ידי בדיקה פיזית מקיפה של כפות הרגליים. הרופא יבדוק את העור, הציפורניים, הטמפרטורה של כף הרגל, ואת זרימת הדם. בדיקות נוספות עשויות לכלול בדיקת תחושה באמצעות מונופילמנט, בדיקת רפלקסים, ובמקרים מסוימים - צילומי רנטגן או בדיקות הדמיה אחרות.

אפשרויות טיפול

הטיפול בכף רגל סוכרתית מתמקד במניעה וטיפול בבעיות קיימות. זה כולל שמירה על רמות סוכר מאוזנות, טיפול יומיומי בכפות הרגליים, שימוש בנעליים מתאימות ומדרסים, וטיפול מיידי בכל פצע או זיהום. במקרים של פצעים קשים, ייתכן צורך בטיפולים מתקדמים כמו חבישות מיוחדות או טיפול בתא לחץ.

הכנה

ההכנה לטיפול בכף רגל סוכרתית כוללת לימוד על המצב והבנת חשיבות הטיפול העצמי. המטופל צריך להיות מוכן לבצע בדיקות יומיות של כפות הרגליים, לשמור על היגיינה קפדנית, ולהקפיד על ביקורים סדירים אצל הרופא או הפודיאטר.

פרטי טיפול

הטיפול בכף רגל סוכרתית הוא תהליך מתמשך הדורש מעורבות פעילה של המטופל. זה כולל בדיקה יומית של כפות הרגליים, שמירה על היגיינה, שימוש בקרמים מתאימים למניעת יובש, וטיפול זהיר בציפורניים. חשוב להימנע מהליכה יחפה ולהשתמש בנעליים נוחות ומתאימות.

סיכונים

הסיכונים העיקריים בכף רגל סוכרתית כוללים התפתחות פצעים שאינם מחלימים, זיהומים חמורים, ובמקרים קיצוניים - צורך בקטיעה. חוסר טיפול או טיפול לא נכון עלולים להוביל להחמרה משמעותית במצב הרגל ובבריאות הכללית.

טיפול לאחר

המעקב אחרי כף רגל סוכרתית הוא קריטי וצריך להימשך לאורך כל החיים. זה כולל ביקורים סדירים אצל הרופא או הפודיאטר, המשך הקפדה על איזון רמות הסוכר, ושמירה על הרגלי טיפול עצמי נכונים. חשוב להגיב במהירות לכל שינוי או בעיה בכפות הרגליים.

*מידע זה הוא כללי ואין להסתמך עליו כייעוץ רפואי.